Inschrijven Congres Fascia @ Sea, ‘Where science meets manual medicine’

Body MindWorkers – Mastering the screen (module 1)

  22 feb 2019 - 23 feb 2019
  09:00 - 17:00
  Aeroparc Gilze-Rijen
  Engels
Docent:  Matt Hudson

€375,00

- Totale prijs
Problemen met aanmelden voor een cursus? Stuur ons een mail via info@pro-osteo.com

Bevat

  Koffie/thee, lunch & syllabus


Link gekopieërd
  Delen

Beschrijving

Bent u geen osteopaat maar wilt u wel deelnemen? Geen probleem. Om aan te melden kunt ons dan een e-mail sturen via info@pro-osteo.com

Introductie Matt Hudson’s Body Mind Work

Matt Hudson, geboren in Newcastle, is een Behaviour Change Consultant, expert op gebied van  “the Mind” en auteur van verschillende internationale bestsellers zoals “The Saboteur Within” en “Kids: now they come with a Manual”.

De unieke aanpak van Body Mind Work is gebaseerd op één uitgangspunt nl. “What if your Mind is not your Brain” ? De BMW benadering toont aan hoe onze Mind een neurologische connectie maakt met onszelf (alsook met anderen) en meer specifiek hoe the Mind, al dan niet chronische, pijn of “dis-ease” kan veroorzaken in ons lichaam.

Het Hudson Mind Process® dat hierbij gebruikt wordt stelt de cliënt in staat om te begrijpen hoe zijn Mind (of denkproces) zijn brein neurologisch negatief kan beïnvloeden. Dit kan een overvloedige aanmaak van chemische stoffen zoals adrenaline of cortisol veroorzaken. Het is dit chemische onevenwicht dat vaak leidt tot een lichamelijke of mentale ziekte.

Uniek concept in het HMP ® is het begrip “the Screen”. Matt Hudson heeft ontdekt dat de cliënt een traumatische ervaring vaak als een Emotional Memory Image op zijn Screen bewaart. Dit laatste is een driedimensionaal energieveld zoals gedefinieerd in quantum-fysica  en beschreven in het werk van Professor Dr Dick Meijer[1].

Volgens Matt Hudson heeft de EMI op the Screen een direct effect op oa de prefrontale cortex, de hippocampus en de amygdala. Een te lange blootstelling aan deze EMI kan, door het neurologisch proces dat getriggerd wordt, leiden tot angstaanvallen, depressie, burn-out, CVS, ME, chronische pijn, etc.

Een andere validatie van het bestaan van the Screen kan volgens Hudson gevonden worden in het onderzoek van Bessel Van der Kolk[2] bij PTSD-patiënten. Dit stelt dat Brodmann’s Area 19 in de visuele cortex actief blijft, jaren nadat een persoon een trauma heeft ervaren. De cliënt “ziet” nog steeds onbewust het trauma als EMI op zijn Screen.

Het HMP® onderbreekt op een zeer effectieve manier dit negatieve proces door de EMI van het scherm van de cliënt te halen. Ondertussen gebruiken gediplomeerde Body Mind Workers het HMP® al verschillende jaren met groot succes om volgende condities te behandelen : chronische pijn, depressie, burn-out, CVS, ME, allergieën, drug- & alcoholverslavingen, eetstoornissen, fobieën, insomnia, migraine, sportblessures, …

[1] “Consciousness in the Universe is Scale Invariant and Implies an Event Horizon of the Human Brain….”- 2017, K.F. Meijer D.

2 “The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma”,2015 ,Bessel van der Kolk M.D.

Introductie Matt Hudson’s Body Mind Workers

 

Cursuslocatie

Klik op "AKKOORD" als je akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden.