E-learning; Kennismaking met evolutionaire geneeskunde | voedingsleer met Robert de Vos DO

9 april 2020

Link gekopieërd
  Delen

Kennismaking met evolutionaire geneeskunde | voedingsleer 

Chronic non-communicable diseases( NCD’s) zijn de belangrijkste oorzaak achter arbeidsverzuim / -ongeschiktheid, invaliditeit en mortaliteit wereldwijd.
Deze chronische aandoeningen variëren in ernst van een frozen shoulder tot dementie, ze hebben met elkaar gemeen dat de mechanismen achter NCD’s grotendeels dezelfde bouwstenen hebben.
Deze bouwstenen als insulineresistentie (IR), oxidatieve celstress (ROS), laag gradige ontsteking (LGI), endotoxemie door LPS etc. , haken allemaal in elkaar en worden veroorzaakt door een mismatch in levensstijl ( voeding , beweging, zonlicht, sociaal contact etc.)
Deze mismatch wordt veroorzaakt door een enorm snelle verandering in onze levensomgeving en het menselijke organisme kan niet zo snel adapteren, evolutionaire mechanismen werken over miljoenen jaren en dat maakt ons een slecht aangepast fenotype met een waslijst aan degeneratieve ziekten als gevolg.
Wilt u kennis maken met deze mechanismen en een introductie krijgen in de de cursussen die Panta Rhei aanbied op dit gebied , schrijf u dan in voor de E-learning.