18 Sep 2019 - 20 Sep 2019

09:00 - 17:30

Accreditation NOF is requested

Accreditation GNRPO is requested

Accreditation NRO is requested

Language: Dutch

Incl. coffee/tea, lunch and syllabus

Aeroparc Gilze-Rijen

Price: € 630,00 Total

Teachers: Ad Warmerdam DO

Inhoud
In de anatomie worden spieren, gewrichten en zenuwen als aparte structuren gezien. Dit zien we terug in onderzoek en behandeling vanuit de westers medische opleidingen. Deze indeling is kunstmatig. Functioneel vormen deze structuren een eenheid. Zo zal bijvoorbeeld veranderde reflexactiviteit vanuit het gewricht invloed hebben op de spiertonus. Dit kan zowel een facilitatie van de tonus als een inhibitie van de spierkracht zijn.

Centraal in deze driedaagse praktijkcursus staat de zienswijze dat spieren, gewrichten en zenuwen geïntegreerd functioneren. Een disfunctie in één structuur zal altijd de andere structuren beïnvloeden. Bovendien zal de correctie van een disfunctie in één structuur ook zijn positieve uitwerking hebben op de andere structuren.

Praktisch gezien kan onderzoek van de spieren informatie geven over welk gewricht vrijgemaakt (gemobiliseerd) moet worden en in welke richting. Ook kan een bewegingsbeperking van een gewricht informatie geven over tonusveranderingen in spieren. Therapeutisch kan de osteopaat de spierzwakte behandelen door middel van een passieve gewrichtsmobilisatie of kan de cliënt de gewrichtsmobilisatie uitvoeren door een actieve specifieke contractie.

Aan bod komen:
• een theoretisch, wetenschappelijk onderbouwd model over het integraal functioneren van spieren, gewrichten en zenuwen;
• onderzoek van de spier-, gewrichts- en zenuwfunctie in diverse lichaamsregio’s;
• correctie van alle aspecten van een bewegingsdisfunctie (dus zowel gewrichtsdisfunctie, spierzwakte als incorrecte proprioceptie) via passieve manuele mobilisaties of via actieve mobilisaties.

Doel
Na de cursus kan de cursist de functionele interacties tussen spieren, gewrichten en zenuwen benoemen en analyseren. Bovendien kan de cursist bewegingsdisfuncties (gewrichtsblokkeringen met daaraan gerelateerde spierzwaktes en proprioceptieve disfuncties) therapeutisch verbeteren.

Bio

Voor zijn doctorsgraad aan de University of St. Augustine, Florida (1999) deed Ad Warmerdam research, waarin hij nauwkeurig de interacties tussen spieren en gewrichten beschreef. Zijn theoretisch research vormde een nieuw paradigma voor de behandeling van spierzwakte.

Register. Join Spier-gewrichts integratie

This registration form is available only for logged in users. We ask you to create a profile once, so that we have your details at hand with the next course.

Create profile
Wij gebruiken functionele en analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en onze website te verbeteren. Accepteren Afwijzen
436