Opleiding osteopathie en sport – Level 2

  18 Sep 2020 - 19 Sep 2020
  09:00 - 17:30
  Aeroparc Gilze-Rijen
  Dutch

€2.600,00

- Per year
- or -
Problems registering for a course? Send us an email via info@pro-osteo.com

Contains

  Accreditation is requested NRO

  Accreditation is requested NOF

  Accreditation is requested GNRPO

  Coffee / tea, lunch & syllabus

Dienstverlener voor de KMO-Portefeuille
Link gekopieërd
  Share

Description

Let op! De data van de level 2 zijn gewijzigd ivm de corona crisis en het verplaatsen van de verschillende modulen.  Onderstaand het actuele overzicht van de nieuwe data.

Heeft u level 1 gevolgd? U staat dan automatisch ingeschreven voor Level 2. Level 1 niet gevolgd maar toch graag deelnemen? Dit kan wanneer u eerder al eens een sportopleiding heeft gevolgd bij een ander instituut of natuurlijk bij Panta Rhei zelf.

Niveau 2
Module 1: 18 – 19 september 2020 

Deze module start met de les van topper Walter McKone DO. Hij heeft een lange ervaring in de sport en heeft in het Amerikaanse professionele football gewerkt. Dit in combinatie met zijn kennis van de filosofie van de osteopathie maakt hem tot een ideale docent om niveau twee mee te beginnen. De tweede dag staat in het teken van revalidatie binnen de sport en hoe de osteopaat hierin een rol kan spelen. In de ochtend zal het Revalidatiemodel Rehaboom aanbod komen. Dit wordt gedaan door Toine van de Goolberg (oud conditie-, herstel- en fysiektrainer bij Feyenoord. In de middag zal Ad Warmerdam DO de behandeling van de spier in het revalidatie proces behandelen.

Module 2: 13 – 14 november 2020 (ovb)
Deze module belicht het preventief sport medisch onderzoek, het doen van een inspanningstest, laboratorium uitslagen bij sporters. In de praktijk gaan we in op de rol van de spier, spierblessures en hoe we hier osteopatische mee omgaan. Guido Vroemen (Sportarts/ inspanningsfysioloog), Orthopeed prof. Verborgt, Ad Warmerdam en Bernd Kleuters.

Module 3: 22 – 23 januari 2021 (ovb)
Module 2.3 gaat in op de rol van de psyche in de sport, hoe ga ik hier als osteopaat mee om? Wat kan ik doen als osteopaat, de rol van osteopaat als mental coach. Daarnaast gaan we in op de praktijk van de trainingsleer. Hoe ga ik om als osteopaat met een trainingsschema en hoe pas ik mijn behandeling hieraan aan? In de praktijk gaan we in op de dubbele triade: de samenwerking tussen oog, evenwicht en proprioceptie. Hoe speelt dit een rol bij sporters en hoe ga ik hier als osteopaat praktisch mee om? Docenten: Sierd Nutma (sportpsycholoog), Rene Zweedijk, Lee johnson, Bernd Kleuters.

Module 4: nader te bepalen
Module 2.4 staat in het teken van herstel en herstelbevordering. Wat is overtraining? Hoe herken ik dit bij mijn patiënt? Welke vormen zijn er? Hoe behandel ik dit als osteopaat? Daarnaast een spannend onderwerp: Osteopathie op het veld. Docenten: Roland Gertsen, Danny v.d. Ven, Yves Theuninck en Bernd Kleuters.

Module 5: nader te bepalen
Module 2.5 is facultatief. Jan Berx, osteopaat en werkzaam in professioneel voetbal en autosport gaat in op een aantal methodes die hij gebruikt in de sport: Applied Kinesiology, Neurostructural integration Therapy en Energetic Structural Balance. Voor deze module wordt er geen accreditatie aangevraagd itt alle andere modules.

Niveau 3
Het derde niveau bestaat uit modules in München, Barcelona , Zwitserland en Nederland. Het programma hiervan volgt later.
De deelnemers van de opleiding osteopathie en sport kunnen zich aansluiten bij de European Association Osteopathy and Sports welke in Lausanne is gevestigd. Deze associatie houdt een lijst bij van osteopaten die zijn opgeleid in de osteopathie en sport welke ook op haar website te vinden is. Hierdoor bent u vindbaar en staat u in contact met vakbroeders met dezelfde interesse en capaciteiten.

Taal van de opleiding:  De taal tijdens de lessen is primair Nederlands. Tijdens bepaalde modules zal de taal Engels zijn.

Kosten:   €725,-  voor 3-daagse module. Voor 2-daagse module zijn de kosten €495,-

Course location

Click "AGREE" if you agree with our Terms and Conditions.